COVID-19 beleid op basis van RIVM richtlijn | Psychotherapy & Movement

15 March 2020

Beste cliënten, ouders, hulpverleners, verwijzers, collega’s en supervisanten,

In de kranten heeft u allen ongetwijfeld de nieuwsberichten en de adviezen gelezen inzake de bestrijding en preventie tegen het Coronavirus (COVID-19).

Psychotherapy & Movement heeft na overleg besloten om cliënten die last hebben van de volgende symptomen:

1. Hoesten of niezen 
2. Verkoudheid 
3. Koorts 
4. Griepverschijnselen

dringend te verzoeken om alstublieft niet naar de praktijk te komen, maar met uw behandelaar de afspraak te verplaatsten of (indien mogelijk) via beeldbellen te laten plaatsvinden. Wij realiseren ons dat dit voor veel van onze cliënten geen bevredigende oplossing is. Wij houden ons echter aan de RIVM richtlijnen en hopen in deze op uw begrip.

Cliënten of verwijzers die onverhoopt met deze symptomen naar de praktijk komen, kunnen de praktijk helaas niet betreden.

Actie:
Behandelaars zullen de komende dagen hun cliënten opbellen om te bespreken op welke manier bestaande afspraken doorgang kunnen vinden. Bepaalde afspraken kunnen via beeldbellen plaatsvinden; dit heeft de voorkeur om de continuïteit van de zorg zoveel mogelijk te waarborgen. De meer acute afspraken zullen face to face door kunnen gaan. Hierbij wordt de RIVM richtlijn gehanteerd dat er geen handen worden geschud en er 1,5 meter afstand is tussen u en uw behandelaar. Tevens kunt u samen met de behandelaar de afweging maken of het in uw situatie mogelijk is de frequentie van de behandelcontacten te verlagen gedurende de COVID-19 uitbraak.

Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd,

Hartelijke groet,
Paula, Mellony, Luciano, Joeri, Anne, Boas en Gaby