Referentie van een man 47

25 juni 2017

Post Traumatische Stress is hardnekkig, heel hardnekkig en heeft mijn leven 34 jaar in de greep gehouden. Niet dat ik niet functioneerde maar altijd slecht slapen, regelmatig last van depressies, niet met veel mensen in een kleine ruimte kunnen zijn, geen mensen in je fysieke inner-circle kunnen verdragen en beelden blijven zien van het trauma wat ik heb meegemaakt.

In de loop der tijd wel gesprekken met een psychiater, psychotherapeut en psycholoog gevoerd maar dit mocht niet baten. Door de psychotherapeut zelfs een EMDR behandeling gehad welke een totaal verkeerde en zelfs gevaarlijke werking op mij heeft gehad.
Voor mij was de makkelijkste manier om, als ik mij niet “lekker” voelde, er op mijn werk gewoon een stapje bij te toen. Tot het moment dat ik begin dit jaar een Burn-out kreeg van het vele werken. Mijn wereld stortte in en was ten einde raad. Dit moest stoppen!!!
Wanhopig op zoek gegaan naar een echte specialist in het verwerken van trauma. Via een professor in het AMC bij Paula de Jong terechtgekomen. Na een zeer plezierige intake met Paula en Mellony kon ik op korte termijn behandeling krijgen indien ik mee zou willen doen aan een PTSS therapie welke was gerelateerd aan een wetenschappelijk onderzoek. Dit onderzoek was gebaseerd op de mate van PTSS vóór de behandeling en de mate van PTSS na de behandeling. Voor de behandeling scoorde ik bij een meting waarin de PTSS wordt gemeten (er werd o.a. een ECG gemaakt) op een schaal van 0- 100 rond de 85%. (sterke/ernstige PTSS dus)

De behandeling bestond uit een 16-tal Exposure (het opnieuw zien en beleven van de gebeurtenissen) sessies. In het begin van de sessies namen mijn klachten toe maar in overleg met Paula is er besloten wel de behandeling af te maken. Naarmate de sessies vorderden, werd de lading van het opnieuw beleven en zien van de traumatische gebeurtenissen beduidend minder. Ik ging beter slapen, was veel minder met het trauma zelf bezig, merkte dat ik makkelijker in kleine ruimten met veel mensen kon etc. etc.
De tweede PTSS meting werd gehouden na de 16 sessies. Deze was inhoudelijk identiek als de eerste meting echter de score lag nu op een schaal van 0-100 op ongeveer 25. Een zeer duidelijke afname/verdwijning van de PTSS.
Ik ben meer dan gelukkig dat Paula mij hierbij heeft geholpen want ik merk een verschil van dag en nacht in het dagelijkse leven. Daarnaast moet gezegd worden dat ik Paula (maar ook Mellony) als mens als een zeer plezier, open en direct persoon heb ervaren. Op het professionele vlak ben ik uitermate tevreden over de werkwijze van Paula. Kundig, accuraat, professioneel en zeer betrokken.
Ik wil Paula en Mellony dan ook meer dan bedanken dat ik eindelijk na 34 jaar kan zeggen dat mijn klachten nagenoeg geheel zijn verdwenen.

Man 47